Alkol Biotech će najveću europsku biorafineriju opskrbljivati s 500.000 tona biomase

Alkol Biotech i Bio Refinery Development potpisali su pismo namjere (LOI) za nabavku do 500 tisuća tona lignocelulozne biomase za planirano najveću biorafineriju u Europi.

Alkol Biotech u Velikoj Britaniji prilagođava energetske kulture hladnijim i sušnijim klimatskim područjima, selektiraju otpornost na štetnike i bolesti te veću produktivnost. Njihov prvi usjev je EUnergyCane, koji je prema tvrtki trenutno jedini kultuvar izvorno europski i sposoban rasti u hladnijim područjima.

Bio Refinery Development (BRD), također poznat kao i BioForever, je konzorcij sastavljen od 14 europskih tvrtki te ima za cilj izgraditi biorefineriju za proizvodnju većeg broja proizvoda koji se inače dobivaju iz fosilnih izvora.

LOI predstavlja Alkol Biotech kao osiguravatelja do 500 tisuća tona biomase, od svojih rastućih regija u Španjolskoj i Portugalu do luke gdje će se graditi biorafinerija. Biomasa će biti isporučena po maksimalno 70 eura po toni suhe biomase.

Kao dio dogovora, buduća biorafinerija bit će obavezana kupnji biomase za sljedećih deset godina s automatskom obnovom ugovora. Nakon donošenja konačne odluke o tome hoće li se izgraditi biorafinerija ili ne, LOI će postati ugovor o opskrbi pod istim uvjetima.

Buđenje

“Čak i više od očiglednog postignuća kojeg potpisivanje LOI-a donosi, postoji još jedno, a to je spoznaja da se Europa konačno budi obzirom na činjenicu da je lignocelulozna biomasa konkurentna opcija za proizvodnju kemikalija i goriva budućnosti “, rekao je Al Costa, predsjednik Uprave Alkol Biotecha.

“Dok se približavamo 2020-oj godini koja sa sobom nosi 7% ograničenja na prvu generaciju biogoriva, a budući da Francuska 2040. godine potpuno izbacuje naftu u transportu, a čak i sami tvorci naftne industrije (Rockefellers) formalno napuštaju naftu. Potreba za prikladnim sirovinama postaje sve vidljivija i sigurni smo da mi pružamo odgovor. “

Anton Robek, direktor tvrtke BRD, objasnio je razloge za potpisivanje LOI-a s Alkol Biotechom: “Vodstvo Alkol Biotecha u lignoceluloznoj biomasi bilo je ključno za nas da potpišemo ovaj LOI. Ne samo da sada imamo pouzdan i konkurentan izvor biomase, već i kvalitetu koja će na kraju značiti manje troškova u enzimima prije i poslije obrade, a time i isplativije obnovljive kemijske proizvode. “

Izvor: Bioenergy News