Rješavanje zagonetke ugljena

Europa je na putu prema ukidanju ugljena. Petnaest zemalja najavilo je od 2015. godine da će napustiti korištenje ugljena u svojim energetskim sektorima. To je bogatstvo političkog iskustva iz kojega treba učiti.

Ovo izvješće sadrži uvid 20 stručnjaka iz 10 zemalja, predložene politike zajedno se kombiniraju kako bi riješile zagonetku o tome kako kvalitetno izvesti fazu ukidanja ugljena.

Odaberite ovu poveznicu kako bi preuzeli izvješće (PDF, 4MB)

Dave Jones, analitičar za električnu energiju govori: ”Napisali smo ovo izvješće u nadi da će druge zemlje moći naučiti iz dosadašnjih europskih iskustava u postupnom ukidanju ugljena. U posljednje četiri godine postoji obilje politika koje su dobro funkcionirale, ali i politika koje rade manje dobro. Nadamo se da ćete uživati ​​čitajući i željeli bismo se zahvaliti brojnim stručnjacima koji su dali svoj doprinos koji su podijelili svoja iskustva.

Nadamo se da će ovaj dokument postati dragocjeno „uputstvo za uporabu“ kako bi se kreatorima politika pomoglo u razvijanju uspješnog modela ukidanja ugljena u svojoj zemlji. “

Izvor: Sandbag